Minder aanvallen op 5G-zendmasten

News
donderdag, 07 mei 2020 om 14:00
home office 1867759 1920f1594733688
Er zijn tot nu toe 77 zendmasten in brand gestoken in Groot Brittannië, meldt Mobile Uk aan Business Insider. De ‘aanvallen’ begonnen ongeveer het einde van maart, maar lijken nu wel af te nemen.
Aanvallen vinden nu in ieder geval niet meer dagelijks plaats, maar het is nog niet volledig gestopt, deelde een woordvoerder van Mobile Uk. Het bedrijf vermoedt dat de branden en vernieling te maken hebben met de complottheorie rondom de komst van het nieuwe netwerk.

Nederland

In Nederland zijn inmiddels 27 zendmasten aangetroffen met sporen van brand of brandstichting. De brandstichting begon op 3 april in de Gelderse plaats Beesd. De Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid (NCTV) vermoedt dat er sprake is van extremistische protestacties tegen het nieuwe netwerk.
Inmiddels zijn er drie verdachten aangehouden, een daarvan voor brandstichting in een zendmast in Groningen, de andere twee voor brandstichting in een zendmast in Dronten. Hun motief voor het vernielen van de zendmasten is nog niet bekend.

5G-netwerk in Nederland

Op het moment is 5G maar in beperkte mate actief. Vodafone gebruikt in een deel van Nederland 4G-frequenties om 5G-signalen uit te zetten. De bandbreedte van 5G-frequenties worden nog geveild en zal waarschijnlijk later dit jaar gebruikt worden.

Populair Nieuws

Laatste Reacties