Spotify Session laat vrienden samen muziek luisteren op afstand

  Spotify Group Session heeft een nieuwe functionaliteit gekregen die ideaal is voor de huidige leeftoestand. Vrienden met Spotify Premium kunnen nu namelijk samen muziek luisteren op afstand. Dat deelt de streamingdienst op de website.

  Twee tot vijf mensen kunnen tegelijkertijd een afspeellijst beluisteren. De gastheer moet 'start a group session' selecteren. Vervolgens kan hij vrienden uitnodigen door ze een link te sturen of door de code te laten scannen. Iedereen die verbonden is kan nummers toevoegen, verwijderen en overslaan. Ongeacht hoever hij van de gastheer verwijderd is. En natuurlijk kan de muziek gewoon op speakers gespeeld worden, zodat iedereen in de kamer mee kan genieten. Zo heb je een feestje in vijf woonkamers! Perfect voor als je niet de apocalyps wil trotseren en met een mondkapje de trein in wil. Daarbij moeten we wel verduidelijken dat alle deelnemers Spotify Premium nodig hebben, niet alleen de gastheer.

  Een feestje in een woonkamer

  Spotify Group Sessions is niet nieuw. In mei werd de functie al geïntroduceerd. Toen konden fans met Spotify Premium alleen muziek delen door de code te laten scannen. Dat betekent dat alle deelnemers bij elkaar in de buurt moesten zijn. Gaaf voor een feestje. Dan zijn er vijf DJ's die constant elkaars muziek van de afspeellijst kunnen verwijderen! Maar het is misschien niet de meest praktische functie voor het huidige milieu. Met de nieuwe links kunnen vrienden die van elkaar geïsoleerd zijn toch nog wat dichterbij elkaar komen als het gaat om muziek.

  Group Sessions is momenteel nog in de beta fase. Spotify drukt zijn fans op het hart dat ze deze functie blijven verbeteren. Misschien kunnen later meer mensen deelnemen, of mogen mensen zonder Premium ook meedoen.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.