Spotify kampt met een gigantische storing

News
vrijdag, 27 november 2020 om 12:47
spotify 1360002 1920f1589289756
De muziekstreamingsdienst Spotify lijkt op dit moment te kampen met een grote storing. Rond half 11 vanochtend waren er vele duizenden meldingen over storingen bij Spotify via de website Allestoringen. Normaliter komen er vrijwel geen meldingen over Spofity binnen, maar deze ochtend stroomden er vele duizenden tegelijk binnen.

Wat gaat er allemaal mis bij Spotify?

Maar wat is dan precies aan de hand? Van deze vele duizenden klachten geeft 86 procent aan dat het om een storing gaat rondom het streamen van muziek. Spotify heeft zelf nog om 11 uur gereageerd dat er inderdaad iets niet lijkt te kloppen, maar op het moment van schrijven lijkt de storing nog alle behalve verholpen. Vrij recent werden er nog een paar duizend klachten gemeld en ook bij ons lijkt het niet helemaal te werken.
Het is op dit moment de vraag hoe lang deze grote storing gaat duren, maar als je nagaat dat Spotify wereldwijd ruim 140 miljoen gebruikers heeft kan dit mogelijk grote gevolgen hebben voor de muziekdienst.

Heeft dit consequenties voor Spotify?

Spotify is op dit moment de absolute marktleider op het gebied van muziekstreamingsdiensten, al komt de concurrentie wel steeds meer in de buurt. Zo heeft een dienst als Apple Music tegenwoordig ook al ruim 70 miljoen gebruikers. Of een dienst als Amazon Music heeft er ook alweer 55 miljoen. Als Spotify in het vervolg vaker dit soort storingen krijgt is de kans groot dat mensen verder gaan kijken naar een andere dienst. Diensten als Spotify hebben in relatief korte periode de gehele muziekindustrie op z’n kop weten te zetten.

Populair Nieuws

Laatste Reacties