Spotify gaat nu ook luisterboeken aanbieden

News
vrijdag, 12 november 2021 om 10:30
spotify 1360002 1920f1589289756
Spotify kennen we natuurlijk allemaal van de eindeloze muziekbibliotheek die voor luisteraars klaarstaat. Naast muziek zijn ook podcasts erg populair op de streamingdienst, maar daar komt binnenkort nog een derde pilaar bij. Spotify gaat namelijk ook luisterboeken aanbieden in de nabije toekomst.
Spotify gaat namelijk audioboekendistributeur Findaway overnemen. Door de overname heeft de Zweedse streamingdienst in één klap een grote collectie aan luisterboeken om aan te bieden en dat wil de streamingdienst dan ook snel gaan doen. Op korte termijn wil Spotify namelijk haar aanbod van luisterboeken vergroten.
Het bedrijf zelf noemt de toevoeging alvast een revolutie voor de streamingdienst, maar dat moet in de praktijk uiteraard nog bewezen worden. Het bedrijf probeert zich al een tijdje te onderscheiden van de stevige concurrentie van onder andere Deezer en Apple Music. Het aanbod van podcasts en de grotere focus hierop is al enige jaren aan de gang.

Spotify luisterboeken nog niet direct uit

Met de overname van Findaway kan Spotify hierin mogelijk wel een grote stap zetten. Het van origine Amerikaanse bedrijf Findaway biedt namelijk al audioboeken aan bij Apple, Google en Amazon. Of Spotify de stekker uit die samenwerkingen gaat steken is voor nu dan ook de vraag. Momenteel kan het bedrijf dit nog niet doen, want de overname wordt eind 2021 pas officieel afgerond.
Ook is het nog niet bekend hoeveel Spotify heeft betaald voor Findaway. Mogelijk wordt dit nog duidelijk wanneer de overname later dit jaar officieel wordt afgerond. Waarschijnlijk moeten we ook tot die tijd afwachten voordat luisterboeken officieel op Spotify verschijnen.

Populair Nieuws