Spotify brengt seintjes-functie uit voor nieuwe muziek

News
dinsdag, 27 juli 2021 om 14:30
spotify logof1614330479
Streamingdienst Spotify heeft een nieuwe functie uitgebracht voor haar gebruikers. Het betreft een seintjes-functie die gebruikers op de hoogte stelt wanneer nieuwe muziek verschijnt van hun favoriete artiesten. Ook rondom nieuwe afleveringen van podcasts worden gebruikers getipt.
De naam van de nieuwe functie is What's New en zal over de komende weken worden toegevoegd aan de streamingdienst. Zo maakt het bedrijf bekend in een blogpost. De functie wordt via een nieuwe update toegevoegd die geleidelijk aan uitgebracht wordt voor iOS en Android.
De blogpost stelt dat het makkelijker dan ooit wordt om nieuwe nummers en afleveringen van podcasts te luisteren met de functie. Daarnaast wordt What's New in real-time bijgewerkt, waardoor nieuwe releases vanaf het eerste moment te vinden zijn via de functie. Dit verschilt flink met de Daily Mix-afspeellijsten. Die worden namelijk één keer per dag bijgewerkt met nieuwe muziek.

Seintjes-functie van Spotify te zien via het belletje

De nieuwe functie valt verder goed op in de Spotify-app. Via mobiele apparaten kun je deze namelijk herkennen aan het belletje dat in de rechter bovenhoek zichtbaar is naast het tandwiel-icoontje. Zodra je hierop klikt, zie je wat er allemaal nieuw is voor je om te beluisteren. Tevens kun je filteren op muziek of Podcast-afleveringen.
Om te checken of je de nieuwe functie al kunt gebruiken, kun je even controleren via de App of Play Store of je Spotify kunt bijwerken. Mocht dit het geval zijn, is het goed mogelijk dat je daarna gebruik kunt maken van de nieuwe functie. Is dit niet het geval, moet je nog even geduld hebben.

Populair Nieuws