Speciale Star Wars gebarentaal in The Mandalorian

  The Mandalorian is momenteel een van de beste bekeken series, zo niet de best bekeken serie op Disney+. De Star Wars serie zit momenteel is haar tweede seizoen en in de serie zit iets heel bijzonders. Namelijk gebarentaal, en geen gewone gebarentaal maar speciale Star Wars gebarentaal.

  Disney+

  Star Wars gebarentaal

  Eén van de acteurs die de eer had om een Tusken Raider te spelen was niet alleen in de serie doof, maar ook in het echt. In The Mandalorian is te zien dat hij gebarentaal spreekt. Als je zelf geen gebarentaal kan zal je het niet meteen opvallen, maar dit is geen normale gebarentaal. Het is namelijk een speciale Star Wars gebarentaal, een leuk detail voor de oplettende kijker.

  Het ‘Irma-effect’

  Overigens zullen er over een paar jaar een stuk meer mensen zijn die doorhebben dat het niet om normale, maar om een speciale Star Wars gebarentaal gaat. Sinds het begin van de coronacrisis geeft premier Rutte samen met andere ministers en mensen van het RIVM eens in de x tijd een persconferentie. Deze persconferentie worden primetime uitgezonden en trekken vaak vele miljoenen kijkers. Naast de premier is al sinds maart een gebarentolk te vinden en dit heeft blijkbaar veel jongeren beïnvloed. Het aantal aanmeldingen voor de studie gebarentolk is erg toegenomen en intern wordt er zelfs gesproken van een ‘Irma-effect’ refererend aan de inmiddels bekende gebarentolk Irma Sluis.

  Star Wars en Disney

  De Star Wars serie The Mandalorian zit momenteel aan het begin van het tweede seizoen en is onverminderd populair. Eind 2012 kocht Disney voor 4 miljard dollar (ongeveer 3,4 miljoen euro) Lucasfilm. Dit was de filmmaatschappij achter de Star-Wars films. Disney liet Star Wars na de overname zeker niet met rust en kwam in de jaren daarna met meerdere producties. Alle Star Wars film en series zijn nu in handen van de Amerikaanse mediagigant en te zien op hun eigen videostreamingsdienst, Disney+.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.