Sony verwacht dat Activision Blizzard games op PS5 en PS4 blijven

News
donderdag, 20 januari 2022 om 17:30
call of duty vanguard warf1635867872
Sony verwacht dat de Activision Blizzard games beschikbaar zullen blijven op haar PlayStation-platform. Zelfs na de overname door haar grote rivaal Microsoft.
Sony heeft gereageerd op de overname van Activision Blizzard door Microsoft. Sony verwacht dat de games van Activision Blizzard gewoon op de PlayStation blijven verschijnen vanwege ‘contractuele overeenkomsten’. Dit vertelde een woordvoerder van Sony aan The Wall Street Journal.
Activision Blizzard maakt enkele van de meest succesvolle PlayStation-games zoals de Call of Duty-serie. De serie was vorig jaar wereldwijd één van de bestverkochte games op de PS5 en PS4 en de bestverkochte titel op de PlayStation Store in de Verenigde Staten.
De uitgever heeft een langdurige exclusiviteitsovereenkomst voor content met PlayStation voor de Call of Duty-games, dit is waar Sony naar zou kunnen verwijzen in haar verklaring.

Overname Activision Blizzard zorgt voor onzekerheid

De toekomst van de CoD-franchise op de PS5 en PS4 werd daarentegen in twijfel getrokken, nadat Microsoft eerder deze week aankondigde dat de techgigant Activision Blizzard zal overnemen voor ongeveer 69 miljard dollar.

Microsoft
heeft nog niet detailleerd beschreven wat het plan is met de inhoud en games van Activision. Xbox-hoofd Phil Spencer heeft wel aangekondigd dat 'Activision Blizzard-games op verschillende platforms worden gespeeld en Microsoft van plan is om door te gaan om die gemeenschappen vooruit te helpen'. Hoewel Microsoft Activision Blizzard overneemt, is de studio nog niet officieel van Microsoft. De deal zal waarschijnlijk pas in 2023 officieel zijn afgerond.

Populair Nieuws

Laatste Reacties