Sony toont de PlayStation VR 2 met controllers

News
dinsdag, 22 februari 2022 om 15:30
8fd9c404e81dd1f0929b574b7689c9ae0fdaf5d4 scaled1f1671791995
Sony heeft op de PlayStation Blog de nieuwe PS VR2 onthuld. Dit keer gaat het om het volledige design.
Sony heeft op de PlayStation Blog het ontwerp van de PS VR2, de opvolger van de succesvolle PlayStation VR headset onthuld. De opvolger van de PS VR lijkt wat constructie betreft erg op de PS VR met een vrijwel volledig wit design en zwarte rubbers om het scherm goed aan te laten sluiten op het hoofd. Het principe van een hoofdband waarbij het VR scherm voor de ogen hangt is ook gebleven, terwijl de hoofdband zelf een stuk dunner oogt. De PS VR2 is nog steeds bedraad, maar de draad is een flink stuk dunner geworden dan wat we van de huidige PS VR kennen. Rondlopen zit er dus nog steeds niet in, maar de bewegingsvrijheid zou wel een stuk groter moeten zijn.
Waar de huidige PS VR nog steunt op de PS Camera en PS Moves krijgt de PS VR2 een eigen, nieuwe controller, genaamd de PlayStation VR2 Sense controller. Ook deze controller is wit uitgevoerd met zwarte binnengreep en is voorzien van een ronde buitenrand.
51897391199 64d60b890e k1f1645538012

PlayStation VR2 biedt 4K HDR en inside-out camera tracking

De PS VR2 moet een flinke stap voorwaarts worden vergeleken met de huidige PS VR. Met 4K HDR zou de headset ook geen beperking meer mogen zijn tussen console en beeldscherm, waar de huidige PS VR geen HDR door kan geven. Ook heeft de PS VR2 geen externe camera meer nodig doordat de headset tracking verzorgt middels inside-out camera tracking.

PS VR2 ontwerp openbaar, nog geen releasedatum

Het ontwerp van de PS VR2 zit vol leuke kleine details. Zo is de hoofdband, net als de DualSense controller, uitgevoerd met duizenden kleine PlayStation symbolen. Nog niet alle details zijn bekendgemaakt. Zo is ook nog niet bekend welke launchgames er zullen verschijnen, wat de nieuwe PS VR2 moet gaan kosten en wanneer hij te koop zal zijn.
De verwachting is nog steeds dat dat later dit jaar zal zijn, maar daar heeft Sony nog niets over bekend gemaakt. Wel heeft Sony aangegeven dat developer exemplaren in handen zijn van ontwikkelaars. Dat betekent in ieder geval dat de specificaties vast liggen en de PS VR2 elk moment daadwerkelijk in productie kan gaan. Een release in het najaar is dus nog steeds heel goed mogelijk. Ongetwijfeld horen we daar de komende maanden meer over.