Sony sluit de deuren van VR-studio in Manchester

  Soms moet je als uitgever lastige keuzes maken. Dat betekent dat er ook wel eens afscheid genomen moet worden. Zo neemt Sony nu afscheid van een van haar first party studio's. De deuren van de Manchester VR studio gaan definitief dicht.

  De studio in Manchester is in 2015 specifiek voor VR-games geopend. Er werd al een paar jaar aan een PlayStation VR titel gewerkt, maar er is nog nooit een complete game de studio uitgerold. Als onderdeel van een groter plan om de efficiëntie te vergroten heeft Sony besloten de studio op te doeken.

  Meer studio´s gesloten

  Het is niet de eerste Sony studio in het Verenigd Koninkrijk dat haar deuren sluit. Zo sloot Sony Guerrilla Cambridge al, de studio die verantwoordelijk was voor titels als RIGS: Mechanized Combat. Momenteel heeft Sony nog twee studio’s die vanuit het Verenigd Koninkrijk werken: Media Molecule en London Studio. Deze zijn onder meer verantwoordelijk voor Dreams en de VR game Blood & Truth.

  De sluiting van de VR studio in Manchester betekent niet dat Sony zich niet meer op Virtual Reality richt. Dit gaat alleen vanuit andere studio’s gebeuren. Zo zal de huidige PSVR-bril ook werken op de PS5.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.