Sony patenteert Direct Play functie voor PlayStation 5

  Sony heeft een nieuw patent ingediend dat wijst op een mogelijk nieuwe functie voor de PlayStation 5. Het patent, dat via FreePatentsOnline in te zien is, heet voluit "Dynamic interface for launching direct gameplay". Dit patent zou duiden op een mogelijkheid om direct games te spelen door bijvoorbeeld te streamen.

  Het patent dat Sony ingediend heeft, spreekt over mogelijkheden om direct vanuit het menu specifieke activiteiten te lanceren. Hiermee zou het bijvoorbeeld mogelijk worden om meteen vanuit het PS5 menu een multiplayer sessie te starten of een bepaald hoofdstuk uit een game te starten.

  Het patent biedt ontwikkelaars de mogelijkheid om bepaalde 'templates' te maken die vervolgens in het menu getoond kunnen worden. Hiermee zou de gebruiker het hele startmenu van de game over kunnen slaan en direct in de gewenste gameplay terecht komen.

  Direct Play specifiek voor PS5?

  Dit dynamische menu, gecombineerd met de supersnelle SSD van de PlayStation 5, zou er voor kunnen zorgen dat je vanuit het PlayStation menu direct in een multiplayersessie kan deelnemen. Een andere variant zou zijn dat je in kan stappen in de speelsessie van een vriend en vanaf dat moment verder kan spelen.

  Dit lijkt een beetje op de functie die Sony op de PS4 al gebruikte als Remote Play, een functie waarbij gamers de controle over over het spel over kan geven aan een vriend die op een andere locatie speelt. Nadeel hiervan is natuurlijk wel dat we veel minder vaak het vaak fraaie hoofdmenu van games zullen zien.

  Waarvoor Direct Play precies gebruikt gaat worden is nog niet onthuld.

  Dit artikel is op 29 mei 2020 bijgewerkt.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.