Plague Inc. krijgt een modus waarin je het zelf tegen een virus opneemt

  De meeste mensen kennen Plague Inc. van de dodelijke virussen die je maakt om de mensheid uit te roeien. Maar de makers van de game laten weten dat ze bezig zijn met een modus waarin je het tegen het virus op neemt.

  Ndemic Creations, de ontwikkelaar van Plague Inc., ziet haar game ongekend populair worden door de uitbraak van het coronavirus. De ontwikkelaar helpt graag een handje in de bestrijding van het virus en heeft onlangs 250,000 euro gedoneerd om mensen die besmet zijn met het virus te helpen.

  Daarbij wil de ontwikkelaar mensen inzicht geven in hoe moeilijk het bestrijden van een degelijke virus is door een nieuwe modus aan de game toe te voegen.

  "8 jaar geleden had ik nooit verwacht dat de echte wereld zou kunnen lijken op een game van Plague Inc. of dat er zoveel mensen zijn die Plague Inc. zouden gebruiken om meer te weten te komen over dodelijk virussen."

  James Vaughan, bedenker van Plague Inc.

  Bedacht in samenwerking met WHO

  De nieuwe modus is bedacht toen er een gesprek plaatsvond tussen Ndemic Creations, The World Health Organization (WHO) en The Coalition of Epidemic Preparedness Innovations. In het spel moet je het virus herkennen en daarna verspreiding ervan tegen gaan.

  Dat doe je onder andere door zorgsystemen op te bouwen en publieke acties te organiseren. Dit betekent dat er een optie komt om inwoners van een land te verplichten om 1,5 meter afstand te houden of in quarantaine te zetten. Hiermee lijkt de modus op de maatregelen die nu in de wereld getroffen worden.

  De nieuwe modus zal gratis zijn, terwijl het coronavirus rondwaart, maar er is nog geen releasedatum bekend gemaakt. Dit komt doordat de ontwikkelaars, net als veel anderen, vanuit huis werken.

  Plague Inc.

  Verkijgbaar vanaf 2012

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.