Sony “Microsoft wil ons als Nintendo maken”

News
donderdag, 24 november 2022 om 12:30
activision blizzard hqf1627465674
De overname van Acitivision Blizzard door Microsoft wordt nog altijd onderzocht. Daarbij hebben vooral Sony en Microsoft over en weer allerlei analyses en beschuldigingen. Sony meent nu bijvoorbeeld dat Microsoft bewust probeert te zorgen dat Sony meer als Nintendo wordt.
Zoals eigenlijk altijd staat de toekomst van Call of Duty wederom centraal in de discussie tussen Sony en Microsoft. Laastgenoemde beweerde eerder dat Sony prima kan concurreren zonder Call of Duty, omdat Nintendo dat ook doet. Maar volgens Sony verdraait Microsoft hier de feiten, zo schrijft het bedrijf aan een Britse waakhond (via VGC).
Sony en Nintendo zijn niet op deze manier te vergelijken, vindt Sony, omdat Nintendo’s strategie helemaal niet rust op grote shooters voor 18 jaar en ouder. Hoewel Sony ook een diversere portfolio heeft, is Call of Duty van belang voor PlayStation. Als Microsoft inderdaad Activision Blizzard koopt en zo eigenaar wordt van Call of Duty, hoeven spelers die alleen shooters spelen nooit meer om te zien naar PlayStation.
Microsoft zou dan Call of Duty, Halo, Gears of War, Doom en Overwatch in handen hebben. Dat maakt Sony een minder effectieve concurrent voor de Xbox-maker, zoals Nintendo dat nu is (intern vergelijk Microsoft zich geregeld met Sony en bijna nooit met Nintendo). Dat zou volgens Sony de ware strategie zijn van Microsoft.

Activision Blizzard deal op losse schroeven

Sony is trouwens niet de enige die zorgen heeft over de overname van Activision Blizzard. Hoewel de deal in sommige landen al is goedgekeurd, doen Europese marktautoriteiten eerst nog meer onderzoek. Ook de Amerikaanse Federal Trade Commission zou de deal mogelijk tegen willen houden.