Sony lijkt PS5 pre-order te limiteren op één stuk per persoon

News
maandag, 20 juli 2020 om 10:45
ps5 controllerf1592919068
De releasedatum voor de PS5 is nog niet bekend, maar het lijkt erop dat Sony haar klanten binnenkort de mogelijkheid gaat geven om een pre-order te plaatsen. Het limiet zal daarbij waarschijnlijk op één PS5 per klant komen te liggen.
Op de website van PlayStation zelf is nog niks te zien, maar ResetEra-lid Expy is in de source code van de site gedoken. Daar stuitte hij op een interessant bericht die klanten te zien kunnen krijgen. Er is namelijk een error message voor mensen die meer dan één PS5 proberen te bestellen.
Het lijkt er daarmee op dat Sony bij de pre-orders het limiet gaat stellen op één PlayStation 5 per klant. Met de enorme populariteit voor de console lijkt dat een slimme beslissing van de Japanse fabrikant, om te voorkomen dat handelaren de console in grote getale opkopen en vervolgens voor een hogere prijs doorverkopen.

PS5 pre-order zal aangekondigd worden

Vorige week ging het gerucht dat Sony één dezer dagen de pre-order pagina voor de PS5 online zou gooien. Dat is tot op heden nog niet gebeurd en zal volgens het bedrijf ook niet zomaar gebeuren. De fabrikant heeft in gesprek met Geoff Keighley aangegeven dat ze van tevoren zullen aankondigen wanneer de pre-order live zal gaan.