Sony lijkt met een controller voor smartphones te komen

News
maandag, 29 november 2021 om 11:30
pexels jeshoots 21067f1632396132
Sony heeft een patent ingediend die op een Dualshock-achtige controller wijst. Deze keer alleen niet voor een console, maar voor smartphones.
Patenten geven vaak een leuk inkijkje in waar bedrijven mee bezig zijn, nog voordat er een officiële aankondiging gedaan is. Zo heeft Sony Interactieve entertainment nu een patent toegewezen gekregen voor een controller voor mobiele telefoons die sterk lijkt op de DualShock, maar dan met de mobiele telefoon ertussen. Dat meldt VGC. De controller is beschreven als een linker- en rechter grip voorzien van een tilt mechanisme dat beweging kan detecteren. Daarmee lijkt deze controller qua functionaliteit meer op de DualShock dan op de nieuwe DualSense controller.

Streamen van games op smartphones?

Al sinds Sony de Vita als standalone mobiel gaming device achter zich gelaten heeft, zegt de console-bouwer zich te willen richten op smartphones als draagbaar gaming alternatief. Na eerdere probeersels heeft Sony eerder dit jaar Nicole Sebastiani aangesteld als Head of Mobile met als doel deze markt te ontwikkelen. Hoewel een nieuwe portable console niet in de lijn der verwachting ligt, heeft Sony al meerdere initiatieven richting mobiel gaming gedaan. Zo zou gaming via Remote Play of Cloud gaming tot de mogelijkheden moeten gaan behoren.

Een beperking daarbij is steeds dat toetsen op het scherm niet bijzonder praktisch werken. Grips zoals in dit patent genoemd zouden voor die beperking een oplossing kunnen bieden. Met patenten is het altijd afwachten of deze daadwerkelijk tot een commercieel product gaan leiden, maar het geeft in ieder geval wel een idee van de richting waarin Sony denkt bij het ondersteunen van gaming op mobiele devices. Het is dus even afwachten of we binnenkort op onze smartphone met Aloy of Kratos aan de slag kunnen.