Sony laat je op PS4 en PS5 chats opnemen en rapporteren

News
vrijdag, 16 oktober 2020 om 8:35
ps5 controllerf1587105849
Sony heeft onlangs update 8.00 uitgerold voor de PS4. Na deze update krijgen gebruikers de melding dat hun gesprekken opgenomen kunnen worden tijdens chats. Dit is volgens Sony een zet in de strijd tegen kwetsende gesprekken en beledigend gedrag en komt ook op de PS5 voorbij als deze uit is.
De PS4 8.00 update brengt een nieuwe feature met zich mee die niet in de patch notes gemeld is. Zodra je een Party chat opstart om gesprekken met vrienden en andere spelers te voeren, krijg je namelijk de melding dat je gesprekken opgenomen kunnen worden voor moderators. Deze functie is voor sommige spelers even schrikken, want het lijkt hierdoor dat Sony zomaar even ieders stem op mag gaan nemen.
In realiteit zit het iets anders in elkaar geeft Sony op haar blog aan. De melding komt namelijk voorbij als waarschuwing, omdat er te veel giftig en kwetsend taalgebruik op de console voorbij komt. Daar wil Sony iets aan doen op zowel de PlayStation 4 en strak op de PS5 als deze uitkomt. Dit is wat Sony letterlijk meldt:

Opnames van chats alleen voor PS5-gebruikers

De nieuwe feature geeft in de 8.00 update wel een melding aan PS4-gamers, maar zal voor hen niet beschikbaar zijn. De functie komt echt alleen op de PS5 voorbij als deze op 19 november in de winkel ligt. Hoewel gamers op PS4 en PS5 dus met elkaar kunnen chatten, kunnen de spelers met een 'oude' console dus geen kwetsend taalgebruik aan Sony rapporteren.
Hiermee creëert Sony een klein stukje ongelijkheid, maar ergens is het wel logisch, gezien de meeste spelers de komende tijd op de PS4 te vinden zullen zijn. Wat vindt jij van deze functie en dat het alleen op de PS5 beschikbaar is? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Populair Nieuws

Laatste Reacties