Sony komt met nieuwe full-frame G Master 300 mm F2.8 Supertelefoto E-mount lens

News
woensdag, 18 januari 2023 om 12:00
Vandaag kondigt Sony de ontwikkeling van de langverwachte FE 300mm F2.8 GM OSS Supertelefoto lens aan. Deze lens zal hoogstwaarschijnlijk begin 2024 op de markt komen.
Supertelelenzen met een groot diafragma, zoals de FE 400 mm F2.8 GM OSS en de FE 600 mm F4 GM OSS, worden met name gebruikt door sport- en natuurfotografen over de hele wereld vanwege de hoge resolutie en AF-prestaties. Daarnaast zijn de lenzen erg licht. De nieuwe lens die Sony heeft aangekondigd zal ook een brandpuntsafstand van 300 mm en een diafragma van F2.8 bieden.

Voor welke momenten deze nieuwe lens bedoeld?

Deze combinatie zorgt voor een nieuwe verbeterde opname-ervaring voor alle professionele sport-, nieuws- en evenementfotografen en videografen die belangrijke momenten met een hogere beeldkwaliteit willen vastleggen. Sony zal haar lensassortiment blijven uitbreiden om aan de eisen van consumenten te voldoen. Daarnaast probeert Sony op deze manier de creatieve mogelijkheden voor alle soorten content creators, inclusief professionals, te maximaliseren en de mogelijkheden van artistieke expressie uit te breiden.
Aanvullende details en specificaties van de nieuwe FE 300 mm F2.8 GM OSS-supertelelens worden op een later tijdstip vrijgegeven. Er is nog geen officiële datum wanneer de lens precies op de markt komt, maar Sony meldt wel dat dit ergens volgend jaar gaat zijn.
2023 is nog maar net begonnen en daarmee is het een mooie kans voor partijen om alvast vooruit te blikken wat er net gaat komen. De CES, de jaarlijkse grootste techbeurs ter wereld, zit er net op. Dat bekent een hoop nieuwe technische snufjes om naar uit te kijken.