Sony heeft meer dan 25 PS5-games in de maak

News
vrijdag, 14 mei 2021 om 9:30
schermafbeelding 2020 09 28 om 113556f1601285787
Sony heeft meer dan 25 PS5-games in de maak volgens PlayStation Studios-baas Herman Hulst, de voormalige topman van Nederlandse ontwikkelaar Guerrilla Games. De PlayStation 5-games zitten allemaal in een ander stadium van ontwikkeling, terwijl ook de variatie in soorten games groot is.
In een interview met Wired doet Hulst het boekje over rondom de games die Sony intern ontwikkelt voor de PlayStation 5. Hulst zegt: "Er is een enorme hoeveelheid variatie aanwezig dat voortvloeit uit verschillende regionen. Grote, kleine, verschillende genres." Daarnaast is ook nog eens de helft van de games die ontwikkelt worden een nieuw IP (intelectual property).
Van die 25 PS5-games zijn er uiteraard al een aantal bekend. Zo staat een vervolg op 2018's God of War op de planning, terwijl later dit jaar nog Horizon Forbidden West uit moet komen. Ook Gran Turismo 7 is nog in ontwikkeling, al is de racetitel wel uitgesteld naar volgend jaar. Volgende maand staat daarnaast ook nog Ratchet & Clank Rift Apart op de planning. De game verschijnt op 11 juni.
2021 05 11 ratchet clank rift apart gameplay 5f1620719687

PS5-games komen in allerlei vormen en maten

Naast de bekende titels die al onthuld zijn, heeft Sony in de laatste maanden ook samenwerkingen bekendgemaakt met andere, nieuwe teams. Zo werkt de PlayStation-fabrikant samen met Firewalk Studios, een studio die bestaat uit voormalige ontwikkelaars van Destiny en Halo. Het idee is dat Firewalk werkt aan een multiplayerervaring voor de PlayStation 5.
Ook heeft Jade Raymond een samenwerking lopen met Sony. De PS5-maker financiert het eerste project van de Raymond zodat de game naar de PlayStation 5 komt.
In het interview liet Hulst verder ook nog weten dat de PlayStation 5 in de smaak valt onder gebruikers. Zo wordt de console 81 procent meer gebruikt ten opzichte van de lancering van de PlayStation 4, iets waar COVID-19 mogelijk ook een rol in speelt. Ook de verkoop van games ligt 11 procent hoger. Hoe dat zit met de accessoires, is niet precies duidelijk. Wel heeft Sony twee nieuwe kleuren aangekondigd voor de DualSense-controller.

Populair Nieuws