Sony heeft geen Game Pass plannen voor de PS5

  De next-gen consoles zijn nu officieel gelanceerd in Nederland, met de release van de PS5 gisteren. Daarmee kan de strijd tussen Sony en Microsoft echt losbarsten. Het Japanse bedrijf is voorlopig alleen geen plan om een tegenhanger van de Xbox Game Pass te lanceren.

  Waarschijnlijk het machtigste wapen dat Microsoft heeft in de strijd tegen Sony is de Xbox Game Pass. Met dit abonnement krijg je toegang tot een heel scala aan games, die je naar hartelust kan downloaden en spelen. First party games van het bedrijf komen zelfs day one naar de Xbox Game Pass toe. De dienst wordt dan ook gezien als de Netflix voor games en wordt door veel gamers geprezen.

  Hoewel de Xbox Game Pass voor Microsoft een groot succes is, hoeven we een soortgelijke dienst niet snel te verwachten op de PlayStation 5. Dat heeft Jim Ryan, de CEO van Sony Interactive Entertainment, laten weten in een interview met GamesIndustry.biz.

  “Voor ons, om een hele catalogus aan games te hebben is niet iets wat wij definiëren als platform. Onze pitch is ‘nieuwe games, geweldige games’. We hebben dit eerder gezegd, we gaan niet nieuwe releases in een abonnementsdienst gooien. Deze games kosten vele miljoenen dollars, ver over de 100 miljoen, om te maken. We zien dat niet als een houdbaar verdienmodel.”

  Jim Ryan, CEO SIE

  Andere visie voor games bij Sony

  De grote baas bij Sony laat daarnaast weten dat het bedrijf een andere visie heeft voor games, die niet goed samengaan met een abonnementsdienst. Ryan geeft namelijk aan dat de titels steeds groter en beter moeten worden en meer persistent. Spelers moeten dus steeds meer tijd aan één game besteden, wat niet bepaald handig is wanneer je een hele catalogus aan games tot je beschikking hebt die je wil spelen.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.