Sony gaat PSVR 2 in de spotlight zetten op CES 2023

News
vrijdag, 23 december 2022 om 14:00
8fd9c404e81dd1f0929b574b7689c9ae0fdaf5d4 scaled1f1671791995
De PlayStation VR2 zal waarschijnlijk centraal staan op de CES-persconferentie van Sony. Op de teaserafbeelding voor het evenement is de PSVR 2 namelijk prominent aanwezig.
Tot nu toe heeft Sony zich ingehouden met reclame voor het nieuwe VR-systeem. Het heeft lang geduurd voordat belangrijke specificaties werden vermeld, laat staan de prijs en releasedatum. Wel waren er wat trailers voor de aankomende PSVR 2 games en hier en daar een perspreview van de hardware en VR-games. Maar het waren geen volwaardige marketingcampagnes, waar Sony misschien redenen voor heeft.

Grootste elektronicabeurs

De lancering van de PSVR 2 is over amper twee maanden en CES 2023 zou een goede gelegenheid zijn om mensen enthousiast te maken.
Van 5 tot 8 januari vindt ’s werelds grootste elektronicabeurs plaats in Las Vegas, en Sony zal op de openingsdag een persconferentie houden, die live zal worden gestreamd. De YouTube teaserafbeelding toont een vrouw die de PlayStation VR2 draagt. Een duidelijke indicatie dat het VR-systeem een van de belangrijkste aandachtspunten van de show zal zijn. Logisch met de launch voor de deur.
Welke nieuwe dingen zou Sony kunnen onthullen over het VR-systeem tijdens de persconferentie die we nog niet weten? De technische specificaties, prijs en lanceerdatum zijn bekend.
De PSVR 2 komt uit op 22 februari 2023. De reguliere versie gaat 599,99 euro kosten. Er is ook een versie met een code voor Horizon: Call of the Mountain zit hierbij inbegrepen. Deze kost 649,99 euro. Je kan de PlayStation VR2 nu preorderen in de online shop van Sony.

Welke games komen er voor PSVR 2?

Sony beloofde meer dan twintig lanceringstitels. Het is goed mogelijk dat de line-up wordt gepresenteerd op CES 2023. Sony-manager Hideaki Nishino liet in een Famitsu-interview doorschemeren dat nog lang niet alle lanceringstitels zijn onthuld. Er is mogelijk ook een langere trailer voor de game Horizon Call of the Mountain met nieuwe gameplay.
Sony zou ook de technologie onder de loep kunnen nemen of softwarefuncties van de PSVR 2 kunnen aankondigen die we nog niet kennen. Een VR-livestreaming en een bioscoopmodus waarmee je 2D-content kunt ervaren op een virtueel scherm in HD-resolutie en HDR zijn al laten zien.

Populair Nieuws