'Nintendo moet gamers compenseren voor Joy-Cons'

News
vrijdag, 23 december 2022 om 13:30
nintendo switch g0121fff7b 1920f1671721885
Een Britse consumentenorganisatie heeft Nintendo opgeroepen om gamers te compenseren die Joy-Cons hebben gekocht voor de Switch. De console had namelijk lang problemen met stick drift.
Naar aanleiding van het onderzoek heeft het Britse consumentenbedrijf Which? geconstateerd dat het probleem dat is opgemerkt sinds de lancering van de Nintento Switch in 2017, komt door een ontwerpfout.
Which? zegt dat problemen niet hoeft te wijzen op slijtage van de controllers, maar aan een mechanisme fout in het ontwerp. De Switch registreert een invoer, terwijl gamers de analoge stick niet hebben bewogen.
Nintendo is niet altijd bereid geweest om vervangingen aan te bieden voor controllers die de problemen hadden en heeft in plaats daarvan bij gamers aangedrongen contact op te nemen met Nintendo Support voor reparaties. Die zijn nu gratis, maar dat was niet altijd het geval.
Which? zegt dat het bedrijf verder moet gaan in het aanbieden van volledige vervangingen zonder dat gebruikers de tijdrovende rompslomp van reparatieproces hoeven te doorlopen.
nintendo switch xgnf1671722238

Onderzoek

De publicatie heeft Nintendo opgeroepen om een volledig en onafhankelijk onderzoek naar het probleem te laten uitvoeren en dat de gamers de terugbetalingen en vervangingen aan te bieden, zelfs als hun garantie verlopen is.
Er staat dat als gamers kunnen bewijzen dat ze vervangingen hebben gekocht vanwege de Joy-Con drift, ze ook moeten worden gecompenseerd. Natuurlijk is dit allemaal niet bindend en is Nintendo niet verplicht om de aanbevelingen op te volgen.
In een verklaring naar aanleiding van de Which? rapport, zei het bedrijf: “Het percentage Joy-Con controllers waarvan is gemeld dat ze in het verleden problemen ondervonden met de analoge joystick, is klein en we hebben sinds de lancering in 2017 voortdurend verbeteringen aangebracht aan de Joy-Con stick.” De kans lijkt dan ook vrij klein dat Nintendo het verzoek van Which? gaan inwilligen.

Populair Nieuws