Google Podcasts komt met compleet nieuw design en lanceert op iOS

  Podcasts worden steeds populairder en steeds meer diensten ondersteunen de praatprogramma’s, zoals Spotify en Apple Podcasts. Google had ook al een eigen app, maar wil een groter marktaandeel en zet daarom vanaf deze week de aanval in.

  Het design van Google Podcasts gaat compleet op de schop, is 9to5Google opgevallen. De vernieuwde app hanteert nu drie tabbladen. Op de Home-pagina kan je podcasts vinden waar je al op geabonneerd bent en waarvan nieuwe afleveringen beschikbaar zijn. Die kan je vervolgens afspelen, downloaden of toevoegen aan een afspeellijst.

  Het tweede tabblad is de Explore-pagina, waar gebruikers nieuwe podcasts kunnen ontdekken op basis van onder andere podcasts waar je al naar luistert. Uiteraard kan je ook zoeken op onderwerpen om handmatig een nieuw praatprogramma te vinden. Het derde tabblad is bedoeld om al jouw zaken achter de schermen te regelen. Daar kan je bijvoorbeeld je afspeellijst vinden, maar ook je luistergeschiedenis, downloads en je subscriptions.

  Nieuwe features en een nieuw platform

  Met de vernieuwde app van Google Podcasts komen ook eindelijk features die andere apps al een tijdje aanbieden. Denk daarbij aan de mogelijkheid om automatisch nieuwe afleveringen van podcasts te downloaden en je door middel van een notificatie op de hoogte te brengen van een nieuwe aflevering.

  Misschien wel de grootste verandering daarentegen is het feit dat Google Podcasts vanaf nu ook beschikbaar is op iOS, inclusief de nieuwe layout. De app was voorheen nog niet beschikbaar bij de grote concurrent van Google. Android-gebruikers kunnen de update aankomende week verwachten.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.