Snapchat laat eindelijk je username veranderen

News
vrijdag, 18 februari 2022 om 9:30
snapchat 4f1616491251
Heb je je Snapchat-account aangemaakt zonder goed na te denken wat voor username je wilde gebruiken? Dan hebben we goed nieuws, want binnenkort laat Snapchat eindelijk je username aanpassen.
We hebben allemaal wel een keer een melig momentje gehad, waarbij we een humoristische username hebben gekozen voor een app. Een week later besef je je alleen dat je misschien beter toch voor een andere naam had kunnen kiezen, maar op Snapchat was het dan al te laat. De dienst laat je namelijk niet je username aanpassen, daarvoor moet je simpelweg een compleet nieuwe account aanmaken.
Ten minste, dat was zo. Het bedrijf gaat er namelijk eindelijk verandering in brengen. Snapchat zal vanaf 23 februari de mogelijkheid brengen om je username aan te passen op iOS en Android. Dat meldt The Verge. Volgens de publicatie The Tab is het al mogelijk om je gebruikersnaam te veranderen in Australië.

Hoe verander ik mijn username op Snapchat?

Wanneer de update volgende week lanceert, is het een fluitje van een cent om je username te veranderen. Ga eerst naar je profiel en druk daarna op het tandwieltje, om de instellingen te openen. Ga dan naar ‘Username’ en kies vervolgens ‘Change Username’. Dan rest alleen nog het kiezen van een juiste gebruikersnaam. Hoe vaak je je username kan aanpassen is nog niet bekend.
Volgens Snapchat zal het veranderen van je username geen effect hebben op andere functies in de app. Zo zullen je contacten, Snap Code, Snap Score en Memories gewoon blijven bestaan.

Populair Nieuws