Slumdog Millionaire-acteur Irrfan Khan overleden op 53-jarige leeftijd

News
woensdag, 29 april 2020 om 17:30
jurassic world irrfan khanf1588173096
De Indische acteur Irrfan Khan is op woensdag overleden op 53-jarige leeftijd. Khan was een grote naam in de Indiase filmwereld, maar kende ook internationaal succes door rollen in films als Slumdog Millionaire en Jurassic World.
Het overlijden van Irrfan Khan komt niet als een complete verrassing. De acteur maakte in 2018 bekend dat er een neuro-endocriene tumor bij hem was vastgesteld, een vorm van kanker waarbij er teveel hormonen worden aangemaakt. Eerder deze week werd Khan in het ziekenhuis opgenomen met een darminfectie door de gevolgen van de tumor, waar hij uiteindelijk aan is overleden.

Internationale doorbraak

Irrfan Khan maakte zijn debuut in de film Salaam Bombay! uit 1988, maar pas in 2001 maakte hij pas echt zijn grote doorbraak met The Warrior. Daarna werd hij al snel een grootheid in Bollywood. Met zijn rol in Slumdog Millionaire werd Khan ook bekend bij het internationale publiek, wat hem later rollen in Life of Pi en Jurassic World opleverde.
De laatste film waar de acteur in speelde is Angrezi Medium, die in première ging op 13 maart 2020. Khan laat zijn vrouw Sutapa Sikdar en twee kinderen achter.

Populair Nieuws