Apple wil depressie en geestelijke stoornissen van gebruikers gaan vaststellen

News
woensdag, 22 september 2021 om 15:30
Apple werkt aan technologie om depressieve klachten en geestelijke stoornissen bij haar gebruikers te kunnen vaststellen. Dat blijkt uit documenten die dinsdag zijn ingezien door The Wall Street Journal. Bronnen zouden de documenten hebben bevestigd.
Apple zou sensorgegevens gebruiken die via gebruikspatronen kan worden vaststellen, met behulp van algoritmen om veranderingen te detecteren die kunnen wijzen op aandoeningen zoals een depressie. Hoewel het rapport opmerkt dat het onderzoek zich in een vroeg stadium bevindt en nooit op de markt zal komen. Deze techniek zou vervolgens gebruikt kunnen worden in de gezondheidsfuncties van Apple-apparaten.

Apple's depressie-onderzoek loopt nog

The Wall Street Journal schrijft dat deze diagnoses niet dienen als vervanging voor diagnoses die worden gemaakt door experts, maar zouden mensen zonder toegang tot psychische hulp een algemeen alternatief kunnen bieden. De Apple-onderzoeken zijn het resultaat van een samenwerking met de universiteit van Los Angeles (UCLA) en Biogen, een Amerikaanse farmaceut. Geen van de partijen reageerde op vragen van de Amerikaanse krant. De onderzoeken bevinden zich nog in een beginfase, wat kan betekenen dat de functies nooit op de markt komen.
Apple heeft deze week iOS 15 uitgebracht voor al haar iPhones, waaronder de iPhone 13. Deze bevat nieuwe gezondheidsupdates die zijn aangekondigd op WWDC, waaronder een nieuwe functie om COVID-19-vaccinatiegegevens op te slaan of testresultaten direct in de gezondheidsapp te zien.