Slecht nieuws voor de toekomst van The Conjuring franchise

News
woensdag, 04 januari 2023 om 22:30
the conjuringf1672850160
Ook al is The Conjuring Universe de meest opbrengende horrorfranchise die ooit in de bioscoop is verschenen, ziet de toekomst er niet rooskleurig uit. James Wan heeft onthuld dat The Conjuring 4 mogelijk de laatste film is met Patrick Wilson en Vera Farmiga als Ed en Lorraine Warren.
“Ja, we werken er nu aan. Met de Conjuring-films zijn we erg waardevol voor de acteurs”, vertelde Wan aan Collider in een recent gesprek. “En dus willen we gewoon de tijd nemen om er zeker van te zijn dat we het goed doen en om ervoor te zorgen dat de emotie van de Warren-verhalen die we willen vertellen goed kunnen afronden. We willen gewoon zeker zijn dat het het juiste is, het juiste verhaal dat we vertellen."
Er zijn momenteel acht films in de franchise, waaronder drie The Conjuring-films en drie met de bezeten pop Annabelle. Twee op zichzelf staande horrorfilms werken de wereld verder uit in The Nun en The Curse of La Llorena. Nu een spin-off met The Crooked Man uit The Conjuring 2 officieel is geannuleerd, blijft alleen een direct vervolg op The Nun en The Conjuring 4 in ontwikkeling.

Waarom stoppen The Conjuring films?

Zowel Wan als zijn langdurige productiepartner Peter Safran hebben hun hand gehad bij het ontwikkelen van elke film in de franchise, inclusief The Nun 2 en The Conjuring 4. Nu zit Safran alleen in een nieuwe rol zit naast James Gunn bij DC Studios. James Wan zit ondertussen middenin een fusie met Blumhouse om een horror-gigant te creeëren. Dit zorgt ervoor dat de franchise op een laag pitje is komen te staan.
“Ik heb zoveel ideeën – zoveel ideeën meer dan ik alleen aankan.. Het geeft me echt een groter canvas om op te schilderen”, zei Wan. “Universal is een groot voorstander van filmmakers en briljant in marketing. Om partners te hebben die je vertrouwen en in je geloven, dat helpt al een heel eind.”