'Singleplayer Titanfall game in de prullenbak gegooid door EA'

News
donderdag, 02 februari 2023 om 11:00
titanfall 2f1675330748
Slecht nieuws voor liefhebbers van het universum van Apex Legends en Titanfall. Naar verluidt heeft EA een singleplayer game in het universum de prullenbak in gegooid.
Titanfall begon in 2014 als een grote nieuwe IP voor EA. De franchise is namelijk gemaakt door Respawn Entertainment, de destijds gloednieuwe studio van Jason West en Vince Zampella, die daarvoor werkten aan Call of Duty. De reeks werd alleen nooit enorm populair, maar dat kan niet gezegd worden van de gratis battle royale shooter Apex Legends. Die game speelt zich af in hetzelfde universum als Titanfall.
Er gaan al langere tijd geruchten dat EA het universum nog verder wil uitbreiden. Er zou namelijk gewerkt worden aan een singleplayer game genaamd Titanfall Legends. Maar nu zou de game plotseling geannuleerd zijn door de uitgever. Dat meldt Bloomberg.
De reden voor het annuleren zou de tegenvallende prestaties van EA zijn. De financiële cijfers voor de uitgever zijn niet positief en daarom wordt ook het mes gezet in de mobiele versie van Apex Legends en Battlefield. De studio achter de mobiele versie van Battlefield wordt zelfs helemaal opgeheven.

Wat gaat er met de Titanfall team gebeuren?

Volgens Bloomberg zal EA proberen om nieuwe taken te vinden binnen het bedrijf voor de ongeveer 50 mensen die aan Titanfall Legends werkten. Voor de werknemers waar geen plek meer voor is, zal een gouden handdruk krijgen van het bedrijf. Dat heeft de publicatie gehoord van mensen die dichtbij het project zitten, maar liever anoniem willen blijven. EA heeft het personeel namelijk geen toestemming geven om met de pers te praten.