Sims 4 krijgt eigen realityshow, deelnemers strijden om dikke prijzenpot

News
donderdag, 09 juli 2020 om 18:00
the sims sparkd eaf1594297240
Ja, je hebt het goed gelezen. De Sims 4 krijgt deze maand een heuse eigen realityshow. Dat nieuws bracht EA woensdag naar buiten. In de serie genaamd The Sims Spark'd nemen 12 deelnemers het tegen elkaar op voor een goedgevulde prijzenpot.
Tijdens The Sims Spark’d strijden de deelnemers om een bedrag van 100 duizend dollar, wat neerkomt op zo’n 88 duizend euro. Op vrijdag 17 juli lanceert de Amerikaanse zender TBS de eerste aflevering van The Sims Spark’d. Maandag 20 juli zal de eerste aflevering ook te zien zijn via Buzzfeed Multiplayer, het YouTube Gaming-account van entertainmentbedrijf BuzzFeed.
In de serie krijgen de 12 deelnemers verschillende opdrachten, waarbij alle onderwerpen van De Sims 4 aan bod komen. Zo krijgen de deelnemers te maken met het vertellen van een verhaal over een gezin dat zij ontworpen hebben. Bekijk hieronder de trailer van het gloednieuwe programma.

Sims 4-veteranen

De deelnemers van The Sims Spark’d zijn niet onbekend met het spel. Alle twaalf hebben ze een groot YouTube-kanaal waar zij duizenden tot miljoenen volgers vermaken met hun avonturen in De Sims 4. EA gaat uit van een succes, want het is al op zoek naar deelnemers voor een tweede seizoen. Om kans te maken moeten er challenges uit De Sims worden voltooid.
In de jury van The Sims Spark’d zit onder meer iemand die het spel van binnen en buiten goed kent. Zo zal Dave Miotke, die al zo'n 15 jaar producer is voor Maxis (het moederbedrijf van De Sims), onder de loep nemen.