De complete serie X-Files is vanaf nu te zien op Amazon Prime

News
donderdag, 09 juli 2020 om 17:30
xgn google image
Amazon Prime heeft een mooie nieuwe titel toegevoegd aan de collectie. Vanaf nu zijn alle elf seizoenen van de roemruchte serie X-Files op de streamingsdienst te zien.
Mooi nieuws van fans van het buitenaardse en van de serie The X-Files in het bijzonder. Vanaf vandaag zijn alle elf seizoenen van deze roemruchte serie over aliens en overheidsbemoeienis op de streamingsdienst van Amazon te vinden. De serie begon in 1994 en draait om twee FBI agenten, Fox Mulder en Dana Scully, die onverklaarbare FBI-zaken onderzoeken. Mulder gelooft steevast in het bovennatuurlijke en probeert vooral het bestaan daarvan aan te tonen, terwijl Scully juist de wetenschappelijke insteek heeft.
De eerste seizoenen waren vooral gebaseerd op echte X-Files, files die door de FBI daadwerkelijk als onoplosbaar benoemd zijn, later kreeg de serie meer een eigen verhaallijn. De serie haalt regelmatig mythologie aan of baseert zich op vermeende doofpotaffaires en complottheorieën. Ook komen Area 51 en operatie Paperclip, waarin de Verenigde Staten duistere praktijken en technologieën uit Nazi-Duitsland zou hebben overgebracht naar het eigen land.
the x files season 11 is aangekondigd voor volgend jaar 109948

X-Files naar Amazon Prime

De serie X-Files was een enorme hit eind jaren negentig, juist omdat het gedurende de gehele looptijd in het midden liet of de buitenaardse gebeurtenissen nou wel of niet echt gebeurd waren. In de latere seizoenen werd hier wat meer vrijheid in genomen. De serie heeft een grote invloed gehad op andere series. In navolging van The X-Files werden veel ander series met een bovennatuurlijk thema opgezet, waaronder Strange World, Lost, The Visitor en Alias. Bovendien wordt Dana Scully gezien als een van de eerste, meest invloedrijke sterke vrouwelijke onderzoekers,

Overigens zijn nu wel de 218 afleveringen van de 11 seizoenen van The X-Files op Prime geplaatst, de X-Files film uit 1998 is dat (nog) niet. Ondanks dat is dit zeker een aanwinst voor de streamingsdienst van Amazon die het kijken meer dan waard is.