Showrunner Netflix serie Snowpiercer heeft plannen voor vijf of zes seizoenen

News
woensdag, 03 juni 2020 om 15:00
snowpiercer screenshot2f1591087194
De Netflix Original serie Snowpiercer is pas net begonnen aan haar eerste seizoen. Toch heeft showrunner Graeme Manson al laten vallen dat hij plannen heeft voor vijf of zelfs zes seizoenen.
Waarschijnlijk zal de naam Snowpiercer je bekend voorkomen. Het was namelijk ook de naam van een film uit 2013, met Chris Evans in de hoofdrol en Oscar-winnaar Bong Joon-ho in de regiestoel. De film en serie zijn allebei weer geïnspireerd op de Franse comic Le Transperceneige.
De Netflix Original serie houdt dan ook hetzelfde principe aan: de wereld is veranderd in een ijslandschap en het laatste gedeelte van de mensheid rijdt rond in een speciale trein met 1001 wagons. De rijken zitten vooraan en genieten van enorm veel luxe, terwijl het gros van de bevolking achterin de trein is gepropt en leeft als sardientjes in een blik. Het is enkel een kwestie van tijd voordat het een keer misgaat.

Veel seizoenen in een trein

In de film was het verhaal voorbij na grofweg twee uur, maar voor de serie is een veel langer verhaal gepland. Dat laat showrunner Graeme Manson vallen in een interview met Collider, wanneer hij praat over de setting van de serie.
Het is duidelijk dat Manson veel ambitie heeft voor de serie, maar het is de vraag of hij zoveel seizoenen ook daadwerkelijk krijgt. De serie is namelijk lange tijd in development hell geweest. Wel is al bevestigd dat er sowieso een tweede seizoen van Snowpiercer zal komen.