Sergio Perez krijgt naar eigen zeggen veel kritiek vanwege nationaliteit

News
vrijdag, 29 september 2023 om 14:30
sergio perez gp japan 2023f1695986499
Sergio Perez ligt de laatste tijd flink onder vuur, mede door een aantal opvallende crashes. Maar de coureur krijgt hij onevenredig veel kritiek door het team waarvoor hij rijdt en zijn nationaliteit.
Tijdens de GP van Singapore maakte Sergio Perez een aantal onhandige acties. Zo zorgde hij in de eerste ronde ervoor dat Yuki Tsunoda vroegtijdig zijn AlphaTauri moest parkeren en helemaal de dive bomb op Alexander Albon tegen het einde was een grote fout. De coureur lag daardoor al onder een vergrootglas, toen hij in Japan vrijwel de identieke fout maakte tegen Kevin Magnussen.
Door de crashes ligt Perez flink onder vuur en wordt er getwijfeld over zijn toekomst bij Red Bull Racing, ondanks dat hij een contract heeft tot het einde van 2024. De coureur vindt al die kritiek alleen niet terecht, zo laat hij weten tijdens een evenement op de Ford Campus in Mexico. Dat meldt GPToday.net.
Volgens Perez kreeg George Russell veel minder kritiek toen hij crashte in de laatste ronde van de GP van Singapore en een podiumplek uit handen gaf. Als zoiets bij Red Bull Racing zou gebeuren, dan zouden er ‘gelijk driehonderd mensen in de media zeggen dat je moet worden vervangen’. En het team waarvoor hij rijdt is niet de enige oorzaak voor alle kritiek, zo stelt Perez.

“Dit soort dingen gebeuren vaak in F1 en zo werkt het nu eenmaal in een teamomgeving, maar ik denk dat het ook veel invloed heeft dat ik Mexicaans ben. Ik heb het geluk om Mexicaans te zijn en al die steun te krijgen die maar weinig coureurs hebben ontvangen. Ik ben er trots op dat ik mijn land over de hele wereld kan vertegenwoordigen.”

Meest solide coureur in F1

Vlak voor de GP van Japan sprong de vader van Sergio Perez al op de bres voor zijn zoon. Volgens Antonio Perez is Sergio ‘de meest solide coureur in F1’ en heeft hij fans over de hele wereld. Elk merk in de wereld ‘zou dan ook blij zijn met een Checo Perez’, aldus zijn vader.