'PS5 SSD ondersteuning eindelijk onderweg'

News
donderdag, 29 juli 2021 om 12:00
Het ziet er naar uit dat de PS5 binnenkort eindelijk SSD-ondersteuning gaat krijgen. De feature is momenteel alleen voor Beta-gebruikers mogelijk. Zo wordt duidelijk via een support-pagina op de website van PlayStation.
De nieuwe feature is momenteel een onderdeel van het PlayStation 5 System Software betaprogramma. Via de webpagina krijg je van Sony een uitgebreid stappenplan met hoe je een extra SSD kunt installeren op de PlayStation 5. De functie is momenteel dus wel alleen nog beschikbaar voor PS5-gebruikers die aan de beta deelnemen.
Wanneer de feature wel voor het brede publiek lanceert, worden de volgende mogelijkheden beschikbaar gemaakt:
  • PS5 games spelen op een M.2 SSD
  • PS5 games rechtstreeks downloaden op een M.2 SSD
  • PS5 games updaten op een M.2 SSD
Verder meldt Nibel op Twitter dat er ook een fabrikant is die direct uit de doeken heeft gedaan dat haar SSD's op de PS5 ondersteund zullen worden. Het betreft Seagate die aangeeft dat de FireCuda 5309 SSD op de PlayStation 5 ondersteund wordt. Deze komt in verschillende varianten uit, waaronder een 500GB, 1TB, 2TB en 4TB optie.
dualsense ps5f1603819788

PS5 SSD ondersteuning liet op zich wachten

Veel PS5-gebruikers zitten te wachten op de mogelijkheid om het SSD-geheugen van de PS5 uit te breiden. Deze zit namelijk met de huidige SSD redelijk snel vol. Van de 825GB die op de doos staat, blijft immers maar 667GB over en afhankelijk van welke games je speelt kan de console dan vrij snel vol raken. Call of Duty Warzone en Destiny 2 nemen bijvoorbeeld meer dan 100GB in beslag per stuk.