Scoor nu een Steam Deck met flinke korting

News
dinsdag, 25 juni 2024 om 18:00
steam deck leftf1657875925
De Steam Summer Sale is officieel nog niet begonnen, maar staat wel voor de deur. De Steam Deck is misschien wel de beste manier om de nieuwe aanwinsten die je in de sale gaat maken onderweg te spelen. Valve wil je dat graag laten ervaren en biedt nu diverse Steam Deck modellen aan met flinke kortingen. Nooit eerder kon je de Steam Deck voor zulke lage prijzen scoren.
De Steam Deck is inmiddels ruim twee jaar verkrijgbaar. Initieel bracht Valve drie modellen uit. Eén met 64 GB eMMC-opslag en twee met een SSD van 256 of 512 GB. Het 512 GB model heeft bovendien een speciaal anti-glare scherm, wat de andere modellen moeten missen. Later zijn hier diverse OLED varianten aan toegevoegd, waardoor nu vijf verschillende Steam Deck varianten in omloop zijn.
De Steam Deck is uitgerust met Steam OS, wat gebaseerd is op Linux. Wie de handheld vooral wil gebruiken om Steam games te spelen, hoeft de Steam client nooit te verlaten, maar wie meer wil, kan via een Linux Desktop de handheld als een volwaardige PC gebruiken.

Twee Steam Deck varianten in de aanbieding

Wie de Steam Deck nog op zijn verlanglijstje heeft staan, kan nu zijn slag slaan. Voor net iets meer dan 300 euro is het basismodel nu al te koop. Dat is beduidend goedkoper dan de reguliere prijs van 369,00 euro en honderden euro's goedkoper dan de OLED varianten. Ook een wat luxere variant met ontspiegeld glas en een SSD is in de aanbieding. De deals zijn als volgt.
Als je van deze Steam Deck-deal wil profiteren, moet je niet al te lang twijfelen. De modellen die daadwerkelijk in de aanbieding zijn, worden namelijk uit de handel gehaald en zijn alleen nog beschikbaar zo lang de voorraad strekt. De korting geldt tot en met 11 juli. OLED-modellen en de LCD-variant met 256 GB opslag zijn helaas niet afgeprijs. 

Steam Deck opslag makkelijk uit te breiden

De Steam Deck variant die nu het goedkoopst is, heeft met 64 GB eigenlijk maar weinig opslagruimte. De 64 GB worden snel gevuld met het Steam OS en diverse bestanden die het systeem nodig heeft om vlot te draaien. Het is dan ook aan te raden dit model meteen uit te breiden. Dat kan met een microSD-kaart, waar de Steam Deck een apart slot voor heeft.
Wie iets technischer van aard is, kan de 64 GB eMMC kaart vervangen door een grotere SSD kaart. Valve raadt dit af, maar er zijn diverse tutorials die laten zien hoe dit vrij makkelijk zelf te doen is. Hiervoor zou je bij voorbeeld een Samsung 990 Pro kunnen gebruiken.
In Steam wordt bij elke game aangegeven of de game Steam Deck Verified is. Daarmee weet je zeker dat  je je nieuwe aankoop zonder problemen kan spelen op de Deck. Met een nieuwe Steam Deck ben je dus helemaal klaar voor de aanstaande Steam Summer Sale en kan je met vertrouwen op koopjesjacht.
De Steam Summer Sale gaat op 27 juni 2024 om 7 uur 's avonds van start.

Populair Nieuws

Laatste Reacties