Schrijver van The Witcher reageert op harde kritiek

News
woensdag, 19 februari 2020 om 13:46
witcher 106 unit 02235 rtf1582115303
The Witcher is momenteel één van de meest populaire series op Netflix. Er zijn ontzettend veel lovende reacties uitgekomen na het eerste seizoen van de fantasy serie, maar daarbij komt ook wat kritiek kijken. Veel van deze kritiek gaat over de diversiteit in huidskleur. Hier kan Poolse schrijver Andrzej Sapkowski, auteur van The Witcher, zich niet in vinden.
Over het algemeen werd het eerste seizoen van The Witcher goed ontvangen door het brede publiek. Mensen waren vooral onder de indruk van het verhaal, de actiescenes en het acteerwerk. Toch is niet iedereen tevreden over de serie. Een aantal fans hebben aangegeven dat de tijdlijn van de serie te verwarrend zou zijn en dat het verhaal zou afwijken van het bronmateriaal. Maar de meeste kritiek gaat over het ras van sommige personages. Sommige Noorderlingen en Nilfgaardians werden namelijk gespeeld door acteurs met een donkere huiskleur.
Andrzej Sapkowski is de schrijver van de Witcher boeken. Hij kan zich niet vinden in deze kritiek. Volgens hem wordt de huidskleur van de mensen in zijn boeken niet expliciet besproken. De makers waren daarom helemaal vrij om te doen wat ze wilden. Dit is overigens niet de eerste keer dat er veranderingen aan The Witcher zijn gemaakt. Zo zijn Sapkowski’s blondharige Zerrekanians donkerharig gemaakt in de comics.
Het is duidelijk dat Andrzej Sapkowski de kritiek niet al te serieus neemt. Omdat zijn verhaal niet middeleeuws of slavisch is, hoort er geen specifieke cultuur bij. Ook vind Sapkowski dat mensen vooral niet te moeilijk over deze onderwerpen moeten doen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties