In Gmail kun je nu met Siri Shortcuts een e-mail versturen!

  Gmail heeft er weer een nieuwe functie bijgekregen! Google heeft Gmail nu uitgebreid met ondersteuning voor Siri Shortcuts. Hiermee maak je veel sneller een nieuwe e-mail aan. Het was geen verrassing dat deze functie er zou komen, dit werd eerder al aangekondigd. Maar nu is Siri Shortcuts dan eindelijk beschikbaar.

  Met Siri Shortcuts kunnen Gmail gebruikers een e-mail versturen waarbij je enkel Siri voice command hoeft te gebruiken. Siri‌ Shortcut is al langer beschikbaar bij de iOS 12 van Apple. Het heeft bij Google een paar maanden langer geduurd om Siri Shortcuts uit te voeren.

  Momenteel kun je met de nieuwe functie in G-mail alleen een nieuwe e-mail opstellen. Om dit te doen zeg je tegen Siri: “E-mail verzenden.” De G-mail app opent vervolgens automatisch de G-mail app en het scherm om een nieuwe e-mail te schrijven verschijnt.

  Om dit geïnstalleerd te krijgen moet je een paar dingen doen. Open als eerste stap de G-mail app en tik linksboven op het menu. Tik vervolgens op Instellingen. Tik dan op je accountnaam en hierna op Siri-snelkoppelingen. Selecteer vervolgens het plusje achter de opdracht E-mail verzenden staat. Et voila!

  Je kunt de opdracht ook vinden in in de Siri Shortcuts-app waar je de opdracht ook kunt met andere taken kan koppelen. Er zijn nog wel een paar dingen die je in Gmail zelf zal moeten invullen. Zo moet je invullen naar wie je de mail wilt versturen en de tekst.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.