Samsung koelkast wordt getransformeerd tot kunstwerk

News
maandag, 03 januari 2022 om 10:15
kunstenaar pablo lucker samsung bespoke koelkastf1640970115
Bij Samsung denk je al snel aan tech, maar dit keer gaat het om wat anders. De Nederlandse kunstenaar Pablo Lücker transformeert een Samsung Bespoke-koelkast tot een kunstwerk.
Dit jaar heeft Samsung de nieuwe Bespoke-koelkast uitgebracht. Met de koelkast wil Samsung laten zien dat alledaagse huishoudelijke apparaten ook als een mooie toevoeging aan het interieur kunnen dienen. De koelkast kan namelijk door het gebruik van verschillende creatieve materialen en kleuren voldoen aan de wensen van de gebruiker.
Om te laten zien wat de creatieve mogelijkheden zijn met een koelkast, laat Samsung Pablo Lücker helemaal los gaan op de koelkast. De kunstenaar heeft al eerder samengewerkt met Porche, Adidas en Uber. Lücker maakt schilderijen, sculpturen en prints met zijn unieke visuele handschrift dat heel bekend en herkenbaar is.

Filosofie achter de Samsung koelkast

De filosofie van Samsung en Lücker sluiten perfect bij elkaar aan. Samsung vindt het jammer dat apparaten naast hun functie er niet ook goed uit kunnen zien. Daarom wil het bedrijf van alledaagse objecten, apparaten maken die je met trots aan iedereen wil laten zien. Lücker denkt er precies hetzelfde over:

“Een koelkast gebruik je dagelijks meerdere keren. Het apparaat heeft een centrale plek in de keuken. Voor mij als artiest is het dé ideale plek voor een kunstwerk.”

Helaas is de Bespoke-koelkast die Pablo Lücker ontworpen heeft niet in de winkels te krijgen. Het gaat om een “one of a kind” ontwerp en is dus niet te koop. Wel is de Bespoke-koelkast waar je zelf een creatieve twist aan kunt geven te koop op de website van Samsung.