Samsung twijfelt nu ook over deelname MWC door coronavirus

  Er haken voor het Mobile World Congress, beter bekend als het MWC, veel bedrijven af dit jaar. Ook Samsung lijkt te twijfelen om naar het evenement te gaan. Dit alles komt door angst voor het coronavirus.

  Het is nog niet zeker of Samsung dit jaar aanwezig zal zijn op de internationale beurs. Concurrent LG heeft in ieder geval al afgezegd, Amazon haakt af en ook Ericsson, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor GSM-netwerken zal niet aanwezig zijn. Het Chinese bedrijf ZTE heeft aangegeven wel te komen, maar door gewijzigde plannen zal hun aanwezigheid van dit jaar kleiner zijn dan normaal. Het lijkt er nu op dat Samsung haar aantal aanwezige medewerkers misschien ook zal verminderen.

  De grootste oorzaak dat steeds meer fabrikanten en partijen afzeggen, is het coronavirus. Deze besmettelijke virus zorgt ervoor dat werknemers van Samsung uit Amerika en Zuid- Korea hun vluchten willen afzeggen naar het MWC. Het Zuid-Koreaanse bedrijf trekt normaliter het meeste bekijk op de beurs.

  Debuut van de Samsung S20

  Het was wel het idee dat Samsung zou komen dit jaar en groot zou uitpakken. De officiële aankondiging van de Samsung Galaxy S20 staat namelijk op de planning voor dit jaar. Ook maakt Samsung bij MWC het gebruik om met belangrijke partners te spreken. Samsung laat uiterlijk eind deze week horen of ze zullen komen of niet.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.