Samsung krijgt foldable concurrentie

News
vrijdag, 16 december 2022 om 13:30
oppo find n2 flipf1671185750
Een mogelijk grote stap in smartphone-ontwikkeling is de vouwbare telefoon. Verschillende fabrikanten komen met zogenaamde foldables op de markt, maar Samsung is vrij dominant in dit segment. Maar volgend jaar krijgt Samsung er concurrentie bij van Oppo.
Er komen gestaag meer foldable smartphones naar Nederland. Nadat Motorola onlangs vouwbare smartphones onthulde, is het nu ook de beurt aan Oppo. Deze fabriaknt heeft in China al eerder een foldable uitgegeven, maar binnenkort lanceert er ook een vouwbare telefoon van het merk op de Europese markt.
Het gaat om de pas onthulde Oppo Find N2 Flip, qua model vergelijkbaar met de Samsung Galaxy Z Flip. Hij vouwt in de breedte, zoals een oude vouwtelefoon. Deze telefoon verschijnt in het eerste kwartaal van 2023 in Nederland. Een andere foldable, de Find N2 (zonder Flip), vouwt open als een boek of de Samsung Galaxy Z Fold. Deze verschijnt niet in Nederland.
De Find N2 Flip heeft een scherm van 6,8 inch aan de binnenkant. Aan de buitenkant is er een scherm van iets meer dan 3 inch aanwezig, waarop je bijvoorbeeld notificaties kunt zien zonder je telefoon open te vouwen. De hoofd- en ultragroothoekcamera’s hebben een sensor van 50 MP, de selfiecamera heeft 32 MP.

Veel nieuwe smartphones op komst

Wie op zoek is naar een nieuwe smartphone kan de komende tijd veel kiezen. Naast de nieuwe foldables van Oppo zijn bijvoorbeeld ook de nieuwe vlaggenschepen van Xiaomi onthuld. In het nieuwe jaar wordt ook een onthulling van de Samsung Galaxy S23 verwacht.

Populair Nieuws