Samsung komt met gigantische 8K monitor

News
vrijdag, 04 november 2022 om 16:30
samsung logof1667573706
Heb je al een grote monitor op je bureau staan, maar zijn dat niet genoeg pixels voor je? Dan komt Samsung met een oplossing. De Zuid-Koreaanse fabrikant werkt namelijk aan een gigantische 8K ultrawide monitor.
Samsung is de laatste jaren flink bezig om de grenzen van monitoren te verleggen. Zo kwam het bedrijf in 2020 met de Samsung Odyssey G9. Die monitor heeft een 49 inch grootte, maar dat zie je voornamelijk terug in de breedte. Het scherm heeft namelijk een beeldverhouding van 32:9, waar een 16:9-verhouding tegenwoordig de standaard is.
Alsof dat nog niet groot genoeg is, is Samsung dit jaar ook met een Odyssey Ark gekomen: een enorme curved 55 inch monitor, die je ook nog eens in ‘cockpit modus’ kan zetten. Maar daar houdt de fabrikant het niet bij, want er is een nóg grotere monitor in de maak. Dat heeft AMD onthuld tijdens het RDNA 3 GPU event.

Gamen op PC in 8K

Tijdens het event heeft AMD de nieuwe videokaarten uit de doeken gedaan, die volgens het bedrijf krachtig genoeg zijn om te kunnen gamen in 8K. Ze zouden dan ook perfect samen gaan met de nieuwe 8K ultrawide monitor van Samsung.
Het scherm krijgt, net zoals de Odyssey G9, een 32:9-verhouding, maar dan dus met een 8K resolutie. Ook zal de monitor uitgerust worden met een DisplayPort 2.1-aansluiting. Verder is er nog niet veel bekendgemaakt, meer details zullen onthuld worden tijdens CES 2023.

Populair Nieuws