Sainz viert feest na F1 diskwalificatie Vettel, maar misschien wel ten onrechte

News
maandag, 02 augustus 2021 om 10:15
rsz vr 191117 bragp489010f1627891697
De Grand Prix van Hongarije was al een bizarre race, maar het lijkt ook een heel vreemd staartje te krijgen. Gisteravond werd Sebastian Vettel gediskwalificeerd, wat voor Carlos Sainz reden is om een feestje te vieren voor zijn podiumplek. Maar mogelijk is dat feestje ten onrechte.
Wie Carlos Sainz volgt op Instagram ziet de Spanjaard gisteravond een flesje champagne open trekken. De coureur van Ferrari heeft namelijk een goede reden om een feestje te vieren. Na de Grand Prix van Hongarije werd Sebastian Vettel, die als tweede eindigde, gediskwalificeerd, omdat hij niet geniet benzine over had in zijn tank. Daardoor schuift Sainz een plekje op en komt hij op het podium terecht.
Maar dat feestje op Instagram komt mogelijk iets te vroeg. Aston Martin heeft namelijk de diskwalificatie van Sebastian Vettel aangevochten, waardoor de sympathieke Duitser nu weer officieel als tweede op papier staat en Sainz zijn podium weer kwijtraakt. De Spanjaard kan de podiumplek toch weer winnen als Aston Martin alleen geen fuel sample kan aanleveren binnen 96 uur. Dat meldt de Formule 1-journalist Chris Medland op Twitter.

Chaos tijdens de F1 Grand Prix van Hongarije

Het bizarre staartje aan de Grand Prix van Hongarije past perfect bij de rest van de Formule 1 race. De GP begon namelijk in de regen en Valtteri Bottas van Mercedes staat niet bekend als een sterke coureur op een natte baan. Dat liet hij ook nu weer zien, nadat hij McLaren-coureur Lando Norris aantikte, die vervolgens in de zijkant van Max Verstappen werd gelanceerd - die op Silverstone ook al van de baan werd gebeukt. Bottas vloog vervolgens ook nog eens tegen Sergio Perez aan, waardoor de Fin in één klap de race van beide Red Bull Racing-coureurs had verpest.
Een rode vlag volgde en ondertussen droogde de baan snel op, waardoor de banden voor nat weer nutteloos waren geworden. Tijdens de opwarmronde vloog iedereen dan ook naar binnen voor normale banden, op de raceleider na: Lewis Hamilton. De Brit stond dan ook moederziel alleen aan de herstart en moest een ronde later wisselen naar normale banden, waardoor hij helemaal achteraan kwam te rijden. Alle chaos was genoeg voor Esteban Ocon om uiteindelijk zijn eerste overwinning in F1 te pakken.

Populair Nieuws