Russische Twitch-streamers niet langer uitbetaald

News
woensdag, 09 maart 2022 om 17:30
twitchf1632316873
Streamingsite Twitch heeft alle betalingen aan streamers met Russische bankrekeningen stopgezet in overeenstemming met de economische sancties tegen het land. Het bedrijf vraagt streamers om alternatieve betalingsgegevens te delen.
De Europese Commissie, de Verenigde Staten en nog een aantal andere landen legden onlangs sancties op die bedrijven en individuen ervan weerhouden transacties aan te gaan met individuen, bedrijven en instellingen uit Rusland. Daaronder vallen ook de grootste banken van het land. Als gevolg melden Russische streamers dat ze geen betalingen van Twitch meer ontvangen.
Een vertaling van de mail die de streamers ontvingen van het bedrijf wordt op Twitter gedeeld. De mail stelt het volgende:

‘’Uitbetalingen aan de financiële instelling die aan je Twitch-account is gekoppeld zijn geblokkeerd als gevolg van sancties. Twitch geeft gehoor aan de economische sancties die zijn opgelegd door de Verenigde Staten en andere regeringen, en houdt zich aan deze sancties die zijn opgelegd als reactie op de situatie in Oekraïne. Deze sancties kunnen invloed hebben op je toegang tot uitbetalingen, de mogelijkheid om inkomsten te genereren met je stream en de optie om andere streamers financieel te steunen.’’

- Twitch
De e-mail voegt eraan doe dat het bedrijf snapt ‘hoe frustrerend en moeilijk dit is’ en dat als streamers geen alternatieve betalingsgegevens hebben, het bedrijf haar best doet om ze alsnog te betalen zodra dat is toegestaan.

Ook Russen in het buitenland geraakt

Niet alleen streamers in Rusland zelf worden door deze beslissing geraakt. De populaire streamer Alexey Gubanov, beter bekend als Jesus AVGN, vertelt aan The Washington Post dat hij Rusland moest ontvluchten wegens zijn openlijke verzet tegen Vladimir Poetin. ‘’Ik ben jarenlang tegen het regime van Poetin geweest, waardoor ik mijn thuisland moest ontvluchten, en toch moet ik betalen voor alle verschrikkelijke acties van Poetin, zelfs in een ander land.’’