Rugklachten Hamilton stuk minder erg dan Wolff claimt

News
maandag, 13 juni 2022 om 11:00
m318964f1655107209
De rug van Lewis Hamilton kreeg tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan veel te verduren. Toto Wolff claimt zelfs dat zijn coureur mogelijk de volgende race moest missen vanwege zijn rugklachten, maar dat blijkt flink overtrokken te zijn.
Meerdere teams hebben dit jaar last van porpoising, een fenomeen waarbij de auto hard op en neer stuitert wanneer de auto een hoge snelheid bereikt. Het team wat er duidelijk het meeste last van heeft is Mercedes. Zo heeft George Russell er al vaak over geklaagd en ook Lewis Hamilton was duidelijk niet blij afgelopen weekend.
De zevenvoudig wereldkampioen werd namelijk heftig door en elkaar geschud op het stratencircuit van Baku, wat voor de nodige impact op zijn rug zorgde. Na afloop van de race kwam Hamilton met moeite uit zijn auto en liep hij met een hard op zijn rug de garage in. Volgens teambaas Toto Wolff was het zo erg, dat hij vreesde dat Hamilton mogelijk volgend week niet kan deelnemen aan de Grand Prix van Canada.
Dat statement blijkt nogal overdreven te zijn, want Hamilton heeft dat gerucht zondagavond meteen ontkracht. Op Twitter postte hij een bericht waarin hij zegt dat het een pijnlijke race is geweest, maar dat hij er volgende week gewoon weer bij is.

Wat wordt er aan porpoising gedaan?

Tijdens de Grand Prix van Spanje leek het er even op dat Mercedes het porpoising-probleem had opgelost, maar het stuiteren is nu weer helemaal terug. Russell heeft al meermaals de FIA opgeroepen om een oplossing te introduceren voor alle teams, maar dat zou volgens velen oneerlijk zijn. Zo heeft Red Bull Racing het probleem al zelfs opgelost en is Mercedes het enige team dat er zoveel last van heeft.
Bovendien is er al een oplossing voor het probleem. Teams kunnen het namelijk simpelweg oplossen door de rijhoogte van de auto te verhogen, zodat de bodem niet tegen het asfalt aangezogen kan worden. Dat zal alleen zorgen voor een lagere snelheid en daarom zal Mercedes niet willen kiezen voor die oplossing. Zelfs als het gezondheidsklachten voor de coureurs betekent.

Populair Nieuws