NL-Alert met instructies tegen het coronavirus

News
maandag, 23 maart 2020 om 13:30
chemistry 4932607 1920f1584963970
Het NL-Alert met betrekking tot het corona virus is zondag 22 maart over het hele land uitgezonden. De alert werd verstuurd vanuit het Nationaal Crisiscentrum in Den Haag. In het bericht wordt er duidelijke instructies gegeven hoe je verspreiding van het corona virus tegen kan gaan.
Zondagochtend is er een NL-Alert verstuurd naar ieder toestel die dergelijke melden kan ontvangen. In de alert werd nogmaals duidelijk uitgelegd hoe je het coronavirus kan voorkomen van verspreiden. Ook wordt er duidelijk verteld dat je de instructies van de Rijksoverheid moet opvolgen. Dit betekent dus 1,5 meter afstand houden, als je ziek of verkouden ben thuisblijven en de verantwoordelijkheid zelf op je opnemen. Want je beschermt niet alleen jezelf, maar ook anderen. Samen tegen corona, keep your distance to others.

virus 1812092 1920 1000x562f1584962786
De NL-alert is uitgezonden met als belangrijke reden om zoveel mogelijk mensen te bereiken. De alert was dus ook te zien op veel reclameschermen en vertrekborden in het openbaar vervoer. Het is dus ook verantwoordelijk (en slim) dat jij het bericht verspreidt en de mensen om je heen vertelt over de gevaren van het coronavirus. Leg ze uit dat er preventieve maatregelen gevolgd moeten worden om de snelle verspreiding tegen te gaan.
Het aantal corona viruspatiënten staat op dit moment op 4204 met nog veel meer onbekende gevallen over het hele land. Dit betekent dat het virus echt niet meer alleen nog maar voorkomt in het zuiden van het land. Ook de andere delen van het land moeten nu echt de maatregelen opvolgen die de Rijksoverheid ons vertelt. Wij bij XGN gaan dat doen en jij zou het ook moeten doen!