RomUniverse moet Nintendo dik betalen wegens piraterij

News
maandag, 16 augustus 2021 om 12:30
nintendo switch xgnf1671722238
RomUniverse, een website die vol staat met ROM's van Nintendo games, krijgt een fikse boete van de staat Californië. Naast dat de website offline moet, moet de maker van de website een boete van 2,1 miljoen dollar betalen. Tevens moeten alle illegale games vernietigd worden.
Nintendo heeft de rechtszaak tegen de website gewonnen. Het bedrijf achter Mario en Zelda spande een rechtszaak aan wegens inbreuk op verschillende trademarks en copyright. In eerste instantie moest RomUniverse alleen de boete van 2,1 miljoen dollar betalen, maar de straf is nog een stapje erger geworden.
De website moet nu namelijk ook nog alle pirated games vernietigen. Nintendo wilde de extra maatregel doorvoeren om ervoor te zorgen dat er in de toekomst niet opnieuw illegaal Nintendo-games online verschijnen. In mei 2011 wist Nintendo de oorspronkelijke winst al binnen te halen, maar werd de zwaardere straf nog niet toegekend.

RomUniverse moet games tevens verwijderen

Destijds liet de rechtbank weten dat de zwaardere straf niet te verantwoorden was. Oprichter Matthew Storman had de site immers offline gehaald en er was geen teken dat Storman opnieuw de regels zou breken. Recentelijk leek Storman alleen te hinten dat de site een comeback zou kunnen maken.

"Bewijs laat een gevaar van aanhoudende inbreuk zien gebaseerd op de voorstellingen van de verdediging dat hij (RomUniverse/Storman, red.) zijn website kan herstarten, een website die in het verleden copyrighted games bevatte. Daarmee laat de verdediging (RomUniverse/Storman, red.) zien dat onherstelbare schade aangedaan kan worden, wat kracht bij Plaintiff’s copyright infringement claim zet." - De rechtbank van Californië

Rechter Consuelo B. Marshall heeft daarom besloten dat Storman alle pirated Nintendo-games uiterlijk 17 augustus 2021 heeft vernietigd.

Populair Nieuws

Laatste Reacties