Instagrams chronologische feed is eindelijk terug

News
donderdag, 24 maart 2022 om 11:00
pexels lisa fotios 1092671f1646059980
Instagram-gebruikers waren in 2016 niet blij toen de chronologische feed verdween. Vorig jaar gaf het bedrijf dan ook aan de feed terug te brengen. Vandaag is het eindelijk zo ver.
Tot voor kort zagen Instagram-gebruikers posts alleen in een volgorde die het platform per gebruiker zelf bepaalt, gebaseerd op een algoritme. Daarbovenop toont de app ook nog eens veel gesuggereerde en gesponsorde posts van accounts die je niet volgt. Hierdoor zagen gebruikers veel nieuwe posts van de mensen die ze volgden niet. Instagram kreeg hier behoorlijk wat kritiek op.
Sinds januari testte de app dan ook een chronologische feed, waarop gebruikers de meest recente posts eerst zien. Deze test was een succes, want vanaf vandaag wordt de optie voor iedereen uitgerold. Er zit wel een addertje onder het gras: wanneer je de app opent kom je standaard op de niet-chronologische feed terecht.

‘Following’ en ‘favorites’

Om je chronologische feed te zien klik je linksboven op ‘Instagram’, waar nu een pijltje naast staat. Je krijgt dan een menu met twee keuzes: ‘following’ en ‘favorites’. Als je op following klikt krijg je eindelijk je chronologische feed terug.
‘Favorites’ is een ander soort feed. Hier zie je de posts van accounts die je zelf aan je favorieten hebt toegevoegd. Ook deze feed is op chronologische volgorde. Je kunt maximaal vijftig accounts op deze lijst plaatsen.
Je lijst met favorieten kun je aanpassen wanneer je maar wil. Accounts krijgen geen melding wanneer ze aan je lijst worden toegevoegd of verwijderd. Welke accounts je op deze lijst zet heeft ook invloed op het standaard feed. Je favoriete accounts zullen daar namelijk hoger verschijnen.