Rocket League community is woedend door ingrijpende verandering

News
woensdag, 11 oktober 2023 om 15:30
rocket leaguef1697025485
Ontwikkelaar Psyonix gaat een ingrijpende verandering doorvoeren voor Rocket League. Het wordt namelijk niet meer mogelijk om items te ruilen. De community van de game is nu woedend op de studio.
Via een blogpost heeft Psyonix laten weten een grote verandering in petto te hebben voor Rocket League. Vanaf 5 december wordt het namelijk niet meer mogelijk om in-game items te ruilen met andere spelers. Spelers kunnen voortaan hun dubbele of ongewilde items alleen nog inruilen om willekeurige items te krijgen.
De verandering is gedaan volgens Psyonix om op één lijn te zitten met het grotere beleid van Epic Games voor game cosmetics en items shop, waarin ‘het niet mogelijk is om items te ruilen, transferen of verkopen’. Dit zou bovendien toekomstige plannen mogelijk maken om Rocket League-voertuigen ook naar andere games van Epic te laten komen.
Psyonix is in 2019 overgenomen door Epic Games. Destijds zei de ontwikkelaar dat Rocket League altijd al gedreven is door de community en dat de overname ervan zou zorgen dat ‘de community nu nog bediend kan worden op een grotere en betere manier’.

Woedende spelers

De community in kwestie is alleen niet te spreken over de verandering voor Rocket League. Via social media laten spelers weten wat ze vinden van de verandering en de kritiek is niet mals. Zo stellen sommige fans dat de verandering niet is om het beleid van Epic te volgen, maar om meer geld te verdienen. Zonder te kunnen ruilen, moeten spelers wel credits kopen om aan sommige items te komen.
Anderen stellen dat het verwijderen van trading een goede manier is om de hele game de das om te doen. Zo zou de community al steeds kleiner aan het worden zijn en halen veel spelers juist het plezier uit het ruilen van items.
Al snel na de aankondiging is een petitie op Change.org verschenen, om de beslissing terug te draaien. Op het moment heeft de petitie al bijna 5000 handtekeningen verzameld.

Populair Nieuws