Roblox wordt beschuldigd van onveilige omgeving voor kinderen

News
woensdag, 15 december 2021 om 12:30
robloxf1635494592
Het YouTube-kanaal People Make Games beschuldigt Roblox ervan geen veilige omgeving te zijn voor kinderen. Dat terwijl het platform dagelijks worden gebruikt door miljoenen jonge gebruikers.
Het YouTube-kanaal People Make Games heeft onderzoek gedaan naar Roblox, waarin er een aantal onthullingen voorbijkomen over de veiligheid van kinderen op het platform. Eerder had het kanaal al een video gemaakt waarin Roblox Corporation werd beschuldigd van het uitbuiten van kinderen. Het bedrijf ondernam toen actie om de video te verwijderen, maar in plaats van de video verwijderen heeft People Make Games meer onderzoek gedaan naar de situatie.
Roblox is begonnen als een manier voor individuele mensen om games te maken, maar de game is inmiddels erg populair geworden waardoor hele studio's games maken via het platform. Dit zorgt voor veel jonge ontwerpers die zich buiten het platform om via social media aansluiten bij ontwikkelteams, waar Roblox geen toezicht over heeft.

Dat betekent dat kinderen snel verleidt kunnen worden om games te maken voor een team, om vervolgens daarbij uitgebuit te worden. Die bedrijven worden soms zelfs gerund worden door kinderen. People Make Games had ook een paar vragen gesteld aan Roblox, maar het bedrijf reageerde hier niet direct op.

Moderatie groot probleem op Roblox

Daarnaast is moderatie ook een groot probleem binnen het platform. Veel van de populaire games zijn ongeschikt voor kinderen, maar het is erg makkelijk voor minderjarigen om ze alsnog te spelen. In 2017 sloot Roblox ook haar officiële forum, omdat de structuur het 'niet toestaat om de hoge normen te handhaven die volgens ons zo belangrijk zijn voor het koesteren van een constructieve en positieve omgeving', aldus de Roblox Corporation.

De video van People Makes Games bevat ook een interview met een jonge ontwikkelaar die slachtoffer was van misbruik. De beschuldigde ontwikkelaar verdient naar verluidt nog steeds geld met de games die door het slachtoffer zijn gemaakt.