Roblox klaagt racistische YouTuber aan

News
vrijdag, 26 november 2021 om 9:00
robloxf1635494592
YouTuber Ruben Sim wordt door Roblox aangeklaagd wegens slecht gedrag. Deze YouTuber zou Roblox op verschillende manier misbruikt hebben. Voor Roblox was de maat vol nadat er een terroristische dreiging was tijdens de Roblox Developers Conference.
YouTuber Benjamin Robert Simon, beter bekend als Ruben Sim, is aangeklaagd door Roblox. Simon heeft een grote groep mensen opgetrommeld om Roblox lastig te vallen. Daarnaast zou Simon het platform misbruikt hebben door een halfnaakte foto van hemzelf en foto’s van Adolf Hitler te uploaden. Ook zou hij een seksspel geüpload hebben. De game Roblox richt zich vooral op kinderen en het gedrag van Simon en zijn groep kan niet meer door de beugel. Roblox eist in de aanklacht tenminste 1,65 miljoen dollar aan schadevergoedingen.
Al meerdere keren heeft Simon een ban op zijn accounts ontvangen. Helaas was dit niet genoeg en het lukt hem om via nieuwe accounts gewoon weer zijn slechte voort te zetten. Hij gebruikte racistische en homofobe scheldwoorden en valt andere Roblox gebruikers lastig. Simon roept bovendien zijn meer dan 750.000 YouTube-volgers op om hetzelfde te doen. Waarom hij dit doet is onduidelijk, maar Roblox is het in ieder geval meer dan zat.

Waarom komt Roblox nu pas met een aanklacht?

Roblox is al tijden lang erg coulant geweest met het gedrag van Simon, nooit eerder hebben zij hem aangeklaagd of voor de rechter gesleept. Het was dan ook vanwege een recente activiteit dat Roblox actie ondernam. Simon en zijn volgers verstoorden namelijk de Roblox Developers Conference in oktober.
Voorafgaand aan de conferentie dreigde hij de aanslag op YouTube's hoofdkwartier in 2018 na te bootsen. Tijdens de werkelijke conferentie plaatsten Simon en zijn volgers berichten op social media die suggereerden dat de conferentie het doelwit was van terroristen. Het hoofdkwartier van het bedrijf moest tijdelijk in lockdown terwijl de dreiging werd onderzocht. Dat kostte Roblox uiteindelijk 50.000 dollar.
De zaak is nog niet voor de rechter gekomen. Het is dan ook nog onbekend of Simon werkelijk de geëiste schadevergoeding moet betalen.

Populair Nieuws