Roblox is na grote storing eindelijk weer te spelen

News
maandag, 01 november 2021 om 10:30
robloxf1635494592
De populaire free-to-play game Roblox was drie dagen lang niet speelbaar door een storing. Sinds zondagavond zijn de technische problemen opgelost en kan Roblox weer gespeeld worden op elk platform.
De populaire game Roblox was drie dagen lang niet speelbaar. David Baszucki, de CEO van Roblox schreef in een blogpost dat dit kwam door een bug in de communicatie van de servers.
De storing begon op 28 oktober. Sommige mensen dachten dat de storing iets te maken had met een cross-promotie van Chipotle, een Amerikaans fastfoodketen. De promotie ging een half uur voor de storing van Roblox live, maar het bedrijf zelf zegt dat de storing 'niet gerelateerd was aan specifieke ervaringen of partnerschappen op het platform'.
Sinds zondagavond zijn de Roblox servers weer online en kunnen spelers weer gewoon zoals normaal de game spelen. David Baszucki heeft gezegd dat de ontwikkelaar stappen zal ondernemen zodat dit probleem in de toekomst niet meer zal voorkomen.

40 miljoen spelers per dag

Roblox is één van de meest populaire free-to-play games ter wereld en heeft ruim 40 miljoen spelers per dag. De game is vooral populair onder jongeren, waarvan de helft van de spelers onder de dertien jaar is. In Roblox kan je je eigen spellen maken en die van anderen spelen. Het is speelbaar op de Xbox One, PC, Android en iOS. Gelukkig kunnen spelers nu weer de game spelen en is er als het goed is geen voortgang verloren gegaan.