Rising Storm-Studio sluit deze zomer

News
zondag, 28 mei 2023 om 16:00
xgn google image
Antimatter Games, de ontwikkelaar achter Rising Storm, staat op het punt om te sluiten nadat het moederbedrijf, Enad Global 7 (EG7), plannen heeft aangekondigd om de Britse studio later deze zomer (Q3) "te sluiten".
In een verklaring gaf EG7 aan dat het, als onderdeel van zijn inspanningen om "meer voorspelbaarheid en winstgevendheid" te bereiken, verschillende strategische opties heeft onderzocht en de beslissing heeft genomen om verdere investeringen te beperken en naar de sluiting van de studio toe te werken.
EG7 verwacht eenmalige kosten tussen €1,6 miljoen en €3,4 miljoen voor de sluiting van de studio. Dit zal naar verwachting leiden tot een jaarlijkse vermindering van operationele kosten van ongeveer €4,6 miljoen voor het bedrijf. Hierdoor zal de winst vóór belastingen met hetzelfde bedrag toenemen en de operationele kasstromen verbeteren.

Toekomst van IGI Origins onzeker

EG7 heeft geen informatie verstrekt over de toekomst van IGI Origins, een "heruitvinding" van het FPS-project IGI uit 2000, dat momenteel wordt vermeld als "binnenkort beschikbaar" op Steam. Het bedrijf heeft echter verklaard dat het al een "afschrijving van immateriële activa" heeft gedaan voor het spel en dat "de impact op de balans naar verwachting minimaal zal zijn". Dit suggereert dat het financiële verlies dat verband houdt met het project al is verwerkt.