De top 5 beste anime van 2020 - Maximaal genieten!

Article
donderdag, 31 december 2020 om 17:00
beste anime van 2020f1608802506
Het einde van 2020 is aangebroken. Wat een bijzonder (verschrikkelijk) jaar was het door het coronavirus. Voor gamers was het een uitstekend jaar, zoals ook terug te zien in de beste anime van 2020. Wij zetten de vijf beste anime van 2020 voor je op een rijtje.
In deze lijst met beste anime van 2020 zetten we de series op het rijtje die we ons het beste kunnen heugen. Net als alle andere beste van 2020-artikelen is deze lijst een samenstelling van verschillende elementen die we meenemen als we kijken naar het beste van 2020.

5. Tower of God

We trappen deze lijst met beste anime van 2020 af met één van de meest besproken series van 2020. Natuurlijk doelen we op Tower of God, de nieuwe anime die door Crunchyroll zelf is ontwikkeld. Het verhaal gaat over de jonge Bam die op mysterieuze wijze terecht komt in de zogeheten Tower of God.
Wie de toren weet te bestijgen kan daar immense krachten van krijgen, maar dat maakt Bam niks uit. Hij is op zoek naar zijn goede vriendin Rachel en moet onderweg de dodelijke verdiepingen van de toren zien te overleven. In de dertien afleveringen van het eerste seizoen krijgt iedere kijker het plezier van shonen anime voorgeschoteld vol actie en fantasierijk avontuur.

4. Re:Zero – Starting Life in Another World (seizoen 2)

Het tweede seizoen van Re:zero is niet bang om risico’s te nemen, maar weet de gewaagde keuzes succesvol te maken. De serie gaat over Subaru Natsuki die naar een andere wereld wordt geteleporteerd en binnen de kortste keren in een grote missie verzeild raakt. Het tweede seizoen borduurt verder op het einde van seizoen 1.
Toch slaat het tweede seizoen ook een nieuwe zijstraat in. Door dit te doen weten fans niet wat ze moeten verwachten, terwijl toch respectvol met het verhaal wordt omgegaan. Niet iedere maker durft de fans zowel in het harnas weet te jagen en toch blij weet te maken, maar Re:Zero doet het in seizoen 2 op fantastische wijze.
haikyuuf1608802059

3. Haikyuu!! To the Top (seizoen 4)

Wie sportanime nog niet kijkt, heeft met Haikyuu! To the Top de perfecte anime in handen om daarmee te beginnen. De populariteit van het genre is simpel te verklaren, want ja, iedereen houdt wel van een goede Toernooi Arc. Haikyuu! To the Top levert in het vierde seizoen dan ook een fantastisch toernooi waarover fans nog jaren zullen napraten.
Seizoen 4 draait om hoofdpersoon Shoyo Hinata en zijn team die op nationaal niveau de strijd aan gaan tegen volleybalteams uit het land. Spanning bouwt gedurende het hele seizoen op, terwijl de animatie (op één aflevering na) van de bovenste plank is. De finale van het seizoen liet bij vele fans tranen over de wangen biggelen, terwijl iedereen met smart wacht op het vijfde seizoen.

2. Attack on Titan (seizoen 4)

Het zilver in deze lijst met beste anime van 2020 gaat naar het laatste seizoen van Attack on TItan. Seizoen 4 is recentelijk gestart, maar belooft nu al meer sensatie en spanning te brengen dan seizoen 2 ooit wist waar te maken. In plaats van het uitstrekken van het verhaal komt er nu een einde aan de serie waardoor het tempo lekker in de lift zit.
Eren Jaeger en zijn vrienden krijgen meer dan ooit te maken met de vreemde en mysterieuze krachten van de Titans, terwijl een politiek spelletje achter de schermen de koers van de wereld kan veranderen. Tel daarbij de fenomenale animatie op en je zit wekelijks weer op het puntje van je stoel.
jujutsu kaisenf1608802100

1. Jujutsu Kaisen

Wie het heeft over de beste anime van 2020 wist dat Jujutsu Kaiser er aan zat te komen. De nieuwe serie staat na een indrukwekkend eerste seizoen hoog in het vaandel bij vele kijkers en met goede reden. De animatie, het stem- en schrijfwerk is van de bovenste plank en weet zonder moeite ervoor te zorgen dat je het 24 afleveringen tellende seizoen zo hebt gekeken.
Het verhaal gaat over scholier Itadori Yuuri die zijn normale leven opzij zet om door een mysterieuze meester gespecialiseerd in het opjagen van bovennatuurlijke vijanden. Het is niet het meest originele plot, maar wel goed uitgevoerd. Al helemaal door de sporadische manier waarop humor soms rauw op je dak komt vallen. Wie van anime houdt, mag deze anime zeker niet missen!

Het beste van 2020 voor jou op een rij!

Nu 2020 op haar einde loopt is het weer tijd om terug te blikken. Dit jaar doet XGN dat met een scala aan artikelen over het beste van 2020! Houd de site in de gaten voor nieuwe lijsten met het beste van wat 2020 ons heeft gebracht!